Abitender Culture

Gevoelige huid

Duurtijd:  90 min.

Prijs:  €90

In het algemeen wordt met de term “gevoelige huid” een toestand van de huid bedoeld die een verlaagde stimulatiedrempel versus irriterende reacties laat zien.

Gevoeligheid van de huid wordt beïnvloed door endogene individuele factoren, maar ook door exogene factoren zoals het weer en de seizoenen. Een van de fundamentele oorzaken is de verandering van de lipidenbarrière, die ervoor zorgt dat vreemde irriterende stoffen (zoals vervuiling of zeep) gemakkelijk door deze lipidenbarrière heen komen, tot aan de dermis, waar ze worden opgemerkt door de Langerhanscellen die ze als vreemd herkennen en de beveiliging van het immuunsysteem in werking stellen.

Het gamma ABITENDER CULTURE bestaat uit producten die geschikt zijn om een totaaloplossing te bieden voor de problemen van een gevoelige huid. Ze bevatten een grote hoeveelheid actieve stoffen die enerzijds focussen op de regeneratie van de extracellulaire matrix evenals de herstructurering van de membranen van de epidermische cellen en anderzijds actieve stoffen met kalmerende, decongestieve en ontstekingsremmende eigenschappen.